Menu
epaik-pesyp epaik-pesyp epaik-pesyp eservices4 news4
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
24
26
27
28
29
30
31

Τηλεκπαίδευση | Τηλεδιάσκεψη

test

 

Η Τηλεκπαίδευση μέσω Διαδικτύου μπορεί να υποστηρίξει εκπαίδευση από χώρο επιλογής των συμμετεχόντων, ενισχύει την κοινή χρήση εφαρμογών, διευκολύνει τη διαχείριση μιας τάξης και την αλληλεπίδραση των μελών της προσομοιώνοντας λειτουργίες που λαμβάνουν χώρα σε μία πραγματική αίθουσα.
Η συγκεκριμένη προσέγγιση απαιτεί τη συμμετοχή στα μαθήματα καθηγητών και εκπαιδευόμενων με στοιχειώδεις δεξιότητες χρήσης Η/Υ, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και να επικοινωνούν μέσω υπολογιστή χρησιμοποιώντας ήχο και κείμενο .

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. διαθέτει την πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης μέσω Διαδικτύου (ανοιχτού λογισμικού) BigBlue Button . Η πλατφόρμα αυτή λειτουργεί πιλοτικά στο Εργαστήριο Δικτύων Υπολογιστών του τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής για να καλύψει εκπαιδευτικούς σκοπούς του μαθήματος αλλά και να εξυπηρετήσει ανάγκες τηλεκπαίδευσης για εκτακτους σκοπούς. Η εφαρμογή παρέχει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εκπαίδευσης και συνεργασίας από απόσταση και λειτουργεί μέσω του διαδικτύου (Internet), για τη διεξαγωγή εκπαίδευσης ή/και συνεργασίας από απόσταση, σε πραγματικό χρόνο (real time) μέσω Υπολογιστή με τη χρήση Browser.

Επιπλέον διαθέτει πρόσβαση στο ανοιχτό λογισμικό για βιντεοδιάσκεψη που παρέχει το GUNET στα μέλη του (http://webconf.gunet.gr/webconf/).

 

 
 
 
 

Η κεντρική αίθουσα Αθηνών διαθέτει έδρανα με καθίσματα για 30 άτομα και εξοπλισμό που περιλαμβάνει:

Βιντεοπροβολέα οροφής συνδεδεμένο με υπολογιστή και διαδραστικό πίνακα 80’’ ,οθόνη LCD 47’’ και  οθόνη LCD 20’’ για το ακροατήριο Τηλεσυνεδριάσεων δύο TV-monitor 25’’ για τον εισηγητή , ηχεία τοίχου με ενισχυτή , ενσύρματα και ασύρματα μικρόφωνα καθώς και τρείς κάμερες (δύο ρομποτικές τύπου ΡΤΖ και μια σταθερή).
Ο εξοπλισμός αυτός μέσω κατάλληλων matrix switcher , scan converter και κονσόλας μίξης συνδέονται στο κεντρικό σύστημα Τηλεδιάσκεψης Sony PCS-G50 το οποίο είναι
ITU Η.320/323 συμβατό και μπορεί να επικοινωνεί μέσω 6xBRI γραμμών ISDN καθώς και μέσω IP δικτύων. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένη 6-sites MCU  (multipoint control unit).
 
Ο εξοπλισμός της αίθουσας Τηλεκπαίδευσης Αθηνών επιπλέον περιλαμβάνει περιφερειακές συσκευές με τις οποίες εξασφαλίζεται η εγγραφή, επεξεργασία και μετατροπή του οπτικοακουστικού υλικού των τηλε-συνεδριών σε ψηφιακή μορφή.
Το σύστημα Sony PCS-G50 έχει την δυνατότητα streaming (multicast) της διδασκαλίας σε πραγματικό χρόνο.
 
Σε κάθε παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην περιφέρεια υπάρχει αντίστοιχο σύστημα Τηλεδιάσκεψης (Sony PCS-1500) με ρομποτική κάμερα,
οθόνη 47΄΄, ασύρματα μικρόφωνα πέτου και χειρός καθώς και κάμερα εγγράφων. Ανάλογα με το χώρο εγκατάστασης, το σύστημα
μπορεί να συνδιάζεται και με επιπλέον οπτικοακουστικές συσκευές (πχ 2η κάμερα projector, video-recorder κλπ).
Η επικοινωνία με τα παραρτήματα στην παρούσα φάση γίνεται μέσω 2 ή 3 γραμμών ISDN.
 
Επιπλέον η ΑΣΠΑΙΤΕ διαθέτει ένα φορητό σύστημα Sony PCS-1500 διαθέσιμο για τηλε-συνεργασίες με φορείς εκτός
Σχολής που δεν διαθέτουν αντίστοιχο εξοπλισμό.
 

 
 
 

Τετάρτη 26/5/2010: 

Εκλεκτορικό σε συνεργασία Γενικό Τμήμα Γενικών Μαθημάτων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΤΕΙ Κοζάνης, ΤΕΙ Σερρών, ΤΕΙ Αθήνας

Απρίλιος 2009:
 Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΑΣΠΑΙΤΕ με συμμετοχή ΑΣΠΑΙΤΕ Πατρών και Θεσ/νίκης μέσω Τηλεδιάσκεψης.

Δεκέμβριος 2009:
Τηλεδιασκέψη μεταξύ μελών ΕΠ Αθηνών, Πάτρας, Βόλου, Θεσσαλονίκης για θέματα του Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων, ΑΣΠΑΙΤΕ

Δεκέμβριος 2009:
Τηλεδιασκέψη μεταξύ μελών ΕΠ και συνεργατών του ΓΕΤΠΜΑ Αθηνών, Ιωαννίνων, Κρήτης, Θεσσαλονίκης για συζήτηση σε θέματα Τηλεκπαίδευσης,

Νοέμβριος 2009:
Εναρκτήρια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του ΓΕΤΠΜΑ (συμμετείχαν Αθήνα, Βόλος, Πάτρα, Κρήτη, Ιωάννινα) στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της σχολής

Οκτώβριος 2009:
Τηλε-συνεργασία μελών ΕΠ για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ΜΠΣ ‘Σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής’ (συμμετείχαν Αθήνα, Βόλος, Πάτρα, Θεσ/νίκη

 


τηλε-συνεργασίες

 

 

Η σύγχρονη Τηλεκπαίδευση επιτρέπει την αμφίδρομη οπτικοακουστική επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ ατόμων που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, αξιοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό που παρέχει δυνατότητες ανταλλαγής εικόνας, ήχου και δεδομένων μεταξύ δύο ή περισσότερων απομακρυσμένων σημείων, χρησιμοποιώντας διαθέσιμα ψηφιακά δίκτυα επικοινωνίας.

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. παρέχει υποδομές σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης μέσω κατάλληλα εξοπλισμένων H.320/H.323 αιθουσών βιντεοδιάσκεψης που διαθέτει σε Αθήνα και στην περιφέρεια (Θεσ/νίκη, Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, Κρήτη, Σάππες) και μέσω Διαδικτυακού περιβάλλοντος υποστήριξης εικονικών τάξεων (web-based videoconference), είτε μέσω πρόσβασης στο ανοιχτό λογισμικό για βιντεοδιάσκεψη που παρέχει το GUNET στα μέλη του, είτε με χρήση των υπηρεσιών Τηλεδιάσκεψης που προσφέρει το ΕΔΕΤ.
  • Η κεντρική αίθουσα Τηλεκπαίδευσης Αθηνών, η οποία διαθέτει πλήρη εξοπλισμό ITU H.320/H.323, είναι πιστοποιημένη και ενταγμένη στο Δίκτυο αιθουσών Τηλεκπαίδευσης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που υποστηρίζει το GUNET. Επιπλέον το κεντρικό σύστημα Τηλεκπαίδευσης μπορεί να συνδέεται στο ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Ερευνας & Τεχνολογίας) κάνοντας χρήση των υπηρεσιών Τηλεδιάσκεψης που αυτό υποστηρίζει.
  • Η Τηλεκπαίδευση μέσω Διαδικτύου μπορεί να υποστηρίξει εκπαίδευση από χώρο επιλογής των συμμετεχόντων, ενισχύει την κοινή χρήση εφαρμογών, διευκολύνει τη διαχείριση μιας τάξης και την αλληλεπίδραση των μελών της προσομοιώνοντας λειτουργίες που λαμβάνουν χώρα σε μία πραγματική αίθουσα. Η συγκεκριμένη προσέγγιση απαιτεί τη συμμετοχή στα μαθήματα καθηγητών και εκπαιδευόμενων με στοιχειώδεις δεξιότητες χρήσης Η/Υ, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και να επικοινωνούν μέσω υπολογιστή χρησιμοποιώντας video, ήχο και κείμενο .
Πιθανά σενάρια χρήσης των υποδομών σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης:
  -  Διεξαγωγή μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης από κοινού με άλλα ιδρύματα και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
  -  Παρακολούθηση διάλεξης που πραγματοποιείται σε απομακρυσμένο χώρο.
  -  Πραγματοποίηση διάλεξης, σεμιναρίου με την συμμετοχή ομάδας εκπαιδευόμενων από άλλο γεωγραφικό χώρο.
  -  Τηλεδιασκέψεις για επιστημονικούς ή διοικητικούς σκοπούς (πχ. Συνεδριάσεις Εκλεκτορικών)

αρχική


Οι υπηρεσίες σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης/Τηλεδιάσκεψης απευθύνονται στα μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού, και στο Διοικητικό Προσωπικό της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

 Αν θέλετε να προγραμματίσετε μια δράση Τηλεκπαίδευσης/Τηλεδιάσκεψης θα πρέπει να ενημερώσετε τον Υπεύθυνο Δράσεων Τηλεκπαίδευσης και να επικοινωνήσετε και με τον τεχνικό υπεύθυνο της αίθουσας Τηλεκπαίδευσης Αθηνών κ. Φίλιππο Πολλάτο, εκπαιδευτικό ΠΕ17.04, τηλ. 210 2896715 ή μέσω email στα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τουλάχιστον 2 εργάσιμες ημέρες νωρίτερα προκειμένου να δρομολογήσουμε τη διαθεσιμότητα και χρήση της αίθουσας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

      student web  class web

      

  asfalia stin ergasia epitropi katagrafis

Στοιχεια Επικοινωνιας

ΑΣΠΑΙΤΕ, Ηράκλειο Αττικής 141 21, Τηλ.: 210-2896700, email:info@aspete.gr

Λειτουργεί καλύτερα με I.E. 8.0 και ανω, Firefox, Opera, Safari & Google Chrome . Υποστήριξη ΚΕ.Λ.Δ.ΔΙ
DS label logo diavgia logo horizontal(300x105)x96dpi hover
Κύλιση στην Αρχή