Menu
epaik-pesyp epaik-pesyp epaik-pesyp eservices4 news4
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Επίλυση συγκρούσεων στο σχολείο: Σχέσεις μαθητών-γονέων-διδασκόντων


 

Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης διοργανώνει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με θέμα: 
Επίλυση συγκρούσεων στο σχολείο: Σχέσεις μαθητών-γονέων-διδασκόντων 
Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο σε ποσοστό 100% από τους συμμετέχοντες, με κόστος 120€ ανά άτομο, πραγματοποιείται σε ολιγομελή τμήματα συμμετεχόντων στους οποίους με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης χορηγείται από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.:
«Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στήν Επίλυση συγκρούσεων στο σχολείο: Σχέσεις μαθητών-γονέων-διδασκόντων»
Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το προτεινόμενο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης περιλαμβάνει κάθε εκπαιδευτικό Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, ή υποψήφιο εκπαιδευτικό, κάθε φοιτητή ή σπουδαστή που επιθυμεί να ευαισθητοποιηθεί /εξειδικευτεί στο θέμα στο θέμα της επίλυσης συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον,  κάθε επιστήμονα, οιασδήποτε ειδικότητας, όπως επίσης και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. 
Ο στόχος του προτεινόμενου προγράμματος που υλοποιείται στους χώρους των Εγκαταστάσεων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., επιτυγχάνεται μέσω εισηγήσεων, με παράλληλη βιωματική προσέγγιση του θέματος.
Οι μέθοδοι και οι τεχνικές που θα υιοθετηθούν, θα αξιοποιούν στο έπακρο τις προϋπάρχουσες εμπειρίες των επιμορφούμενων, θα ενισχύουν τη δημιουργική αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και θα προτάσσουν βιωματικές προσεγγίσεις.
Θεματικές ενότητες 
   • ψυχοσυναισθηματικά χαρακτηριστικά του παιδιού και του εφήβου
   • γνωστική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη
   • χαρακτηριστικά προσωπικότητας
   • άγχος και ματαιώσεις, επιθετικότητα
   • προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο
   • συγκρούσεις, σχέσεις μαθητών-εκπαιδευτικών-γονέων
   • θυματοποίηση, φαινόμενο buylling
   • ο ρόλος του οικογενειακού περιβάλλοντος, του περιβάλλοντος των ομηλίκων
   • στρατηγικές αντιμετώπισης προβλημάτων συμπεριφοράς
 
buylling 
 
Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί φάκελος με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, που θα αφορά τόσο τη θεωρητική κάλυψη του θέματος, όσο και σε πρακτικές οδηγίες αντιμετώπισής τους  σε συμβουλευτικό αλλά  και διδακτικό πλαίσιο αναφοράς.
Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στην Αθήνα (Ηράκλειο Αττικής, Σταθμός ΗΣΑΠ: Ειρήνη) σε δύο ενότητες διάρκειας 5 διδακτικών ωρών η καθεμία (συνολικά 10 διδ. ώρες): Παρασκευή, ώρα 16.30 μέχρι 21.30 & Σάββατο, ώρα 9.30 μέχρι 14.30. 
Ανάλογα με το ενδιαφέρον, μπορούν να λειτουργήσουν και απογευματινά τμήματα.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση του Επιμορφωτικού Προγράμματος και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με φαξ στον αριθμό 210 2896822.
doc6αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος perisotera ! 
 
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής οριστικοποιούνται με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων συμμετοχών ανά τμήμα με βάση την λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος,  οπότε και ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για την ακριβή ημέρα και ώρα έναρξης του Επιμορφωτικού Προγράμματος.
Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής προς την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. γίνεται με την εφάπαξ καταβολή του ποσού των 120 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα στο Λογαριασμό της ΑΣΠΑΙΤΕ με αριθμό 154/54501287  (ΙΒΑΝ GR9801101540000015454501287), με το όνομα του υποψηφίου και με την ένδειξη: «συμμετοχή στις συγκρούσεις». Το αποδεικτικό κατάθεσης / η απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης θα πρέπει να αποσταλεί με φαξ στο 210 2896822 ή με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Επικοινωνία με τη γραμματεία του Επιμορφωτικού Προγράμματος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον τηλεφωνικό αριθμό 210 2896757, ή με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος
Καλούρη Ουρανία
Καθηγήτρια Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
 
Επιστροφή
   
   

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

logo modip student web    class web    

    

epitropi katagrafis  asfalia stin ergasia  

Στοιχεια Επικοινωνιας

ΑΣΠΑΙΤΕ, Ηράκλειο Αττικής 141 21, Τηλ.: 210-2896700, email:info@aspete.gr

Λειτουργεί καλύτερα με I.E. 8.0 και ανω, Firefox, Opera, Safari & Google Chrome . Υποστήριξη ΚΕ.Λ.Δ.ΔΙ
DS label logo diavgia logo horizontal(300x105)x96dpi hover
Κύλιση στην Αρχή