Menu
epaik-pesyp epaik-pesyp epaik-pesyp eservices4 news4
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Τηλεκπαίδευση | Τηλεδιάσκεψη

test

 

Η Τηλεκπαίδευση μέσω Διαδικτύου μπορεί να υποστηρίξει εκπαίδευση από χώρο επιλογής των συμμετεχόντων, ενισχύει την κοινή χρήση εφαρμογών, διευκολύνει τη διαχείριση μιας τάξης και την αλληλεπίδραση των μελών της προσομοιώνοντας λειτουργίες που λαμβάνουν χώρα σε μία πραγματική αίθουσα.
Η συγκεκριμένη προσέγγιση απαιτεί τη συμμετοχή στα μαθήματα καθηγητών και εκπαιδευόμενων με στοιχειώδεις δεξιότητες χρήσης Η/Υ, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και να επικοινωνούν μέσω υπολογιστή χρησιμοποιώντας ήχο και κείμενο .

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. διαθέτει την πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης μέσω Διαδικτύου (ανοιχτού λογισμικού) BigBlue Button . Η πλατφόρμα αυτή λειτουργεί πιλοτικά στο Εργαστήριο Δικτύων Υπολογιστών του τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής για να καλύψει εκπαιδευτικούς σκοπούς του μαθήματος αλλά και να εξυπηρετήσει ανάγκες τηλεκπαίδευσης για εκτακτους σκοπούς. Η εφαρμογή παρέχει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εκπαίδευσης και συνεργασίας από απόσταση και λειτουργεί μέσω του διαδικτύου (Internet), για τη διεξαγωγή εκπαίδευσης ή/και συνεργασίας από απόσταση, σε πραγματικό χρόνο (real time) μέσω Υπολογιστή με τη χρήση Browser.

Επιπλέον διαθέτει πρόσβαση στο ανοιχτό λογισμικό για βιντεοδιάσκεψη που παρέχει το GUNET στα μέλη του (http://webconf.gunet.gr/webconf/).

 

 
 
 
 

Η κεντρική αίθουσα Αθηνών διαθέτει έδρανα με καθίσματα για 30 άτομα και εξοπλισμό που περιλαμβάνει:

Βιντεοπροβολέα οροφής συνδεδεμένο με υπολογιστή και διαδραστικό πίνακα 80’’ ,οθόνη LCD 47’’ και  οθόνη LCD 20’’ για το ακροατήριο Τηλεσυνεδριάσεων δύο TV-monitor 25’’ για τον εισηγητή , ηχεία τοίχου με ενισχυτή , ενσύρματα και ασύρματα μικρόφωνα καθώς και τρείς κάμερες (δύο ρομποτικές τύπου ΡΤΖ και μια σταθερή).
Ο εξοπλισμός αυτός μέσω κατάλληλων matrix switcher , scan converter και κονσόλας μίξης συνδέονται στο κεντρικό σύστημα Τηλεδιάσκεψης Sony PCS-G50 το οποίο είναι
ITU Η.320/323 συμβατό και μπορεί να επικοινωνεί μέσω 6xBRI γραμμών ISDN καθώς και μέσω IP δικτύων. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένη 6-sites MCU  (multipoint control unit).
 
Ο εξοπλισμός της αίθουσας Τηλεκπαίδευσης Αθηνών επιπλέον περιλαμβάνει περιφερειακές συσκευές με τις οποίες εξασφαλίζεται η εγγραφή, επεξεργασία και μετατροπή του οπτικοακουστικού υλικού των τηλε-συνεδριών σε ψηφιακή μορφή.
Το σύστημα Sony PCS-G50 έχει την δυνατότητα streaming (multicast) της διδασκαλίας σε πραγματικό χρόνο.
 
Σε κάθε παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην περιφέρεια υπάρχει αντίστοιχο σύστημα Τηλεδιάσκεψης (Sony PCS-1500) με ρομποτική κάμερα,
οθόνη 47΄΄, ασύρματα μικρόφωνα πέτου και χειρός καθώς και κάμερα εγγράφων. Ανάλογα με το χώρο εγκατάστασης, το σύστημα
μπορεί να συνδιάζεται και με επιπλέον οπτικοακουστικές συσκευές (πχ 2η κάμερα projector, video-recorder κλπ).
Η επικοινωνία με τα παραρτήματα στην παρούσα φάση γίνεται μέσω 2 ή 3 γραμμών ISDN.
 
Επιπλέον η ΑΣΠΑΙΤΕ διαθέτει ένα φορητό σύστημα Sony PCS-1500 διαθέσιμο για τηλε-συνεργασίες με φορείς εκτός
Σχολής που δεν διαθέτουν αντίστοιχο εξοπλισμό.
 

 
 
 

Τετάρτη 26/5/2010: 

Εκλεκτορικό σε συνεργασία Γενικό Τμήμα Γενικών Μαθημάτων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΤΕΙ Κοζάνης, ΤΕΙ Σερρών, ΤΕΙ Αθήνας

Απρίλιος 2009:
 Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΑΣΠΑΙΤΕ με συμμετοχή ΑΣΠΑΙΤΕ Πατρών και Θεσ/νίκης μέσω Τηλεδιάσκεψης.

Δεκέμβριος 2009:
Τηλεδιασκέψη μεταξύ μελών ΕΠ Αθηνών, Πάτρας, Βόλου, Θεσσαλονίκης για θέματα του Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων, ΑΣΠΑΙΤΕ

Δεκέμβριος 2009:
Τηλεδιασκέψη μεταξύ μελών ΕΠ και συνεργατών του ΓΕΤΠΜΑ Αθηνών, Ιωαννίνων, Κρήτης, Θεσσαλονίκης για συζήτηση σε θέματα Τηλεκπαίδευσης,

Νοέμβριος 2009:
Εναρκτήρια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του ΓΕΤΠΜΑ (συμμετείχαν Αθήνα, Βόλος, Πάτρα, Κρήτη, Ιωάννινα) στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της σχολής

Οκτώβριος 2009:
Τηλε-συνεργασία μελών ΕΠ για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ΜΠΣ ‘Σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής’ (συμμετείχαν Αθήνα, Βόλος, Πάτρα, Θεσ/νίκη

 


τηλε-συνεργασίες

 

 

Η σύγχρονη Τηλεκπαίδευση επιτρέπει την αμφίδρομη οπτικοακουστική επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ ατόμων που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, αξιοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό που παρέχει δυνατότητες ανταλλαγής εικόνας, ήχου και δεδομένων μεταξύ δύο ή περισσότερων απομακρυσμένων σημείων, χρησιμοποιώντας διαθέσιμα ψηφιακά δίκτυα επικοινωνίας.

Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. παρέχει υποδομές σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης μέσω κατάλληλα εξοπλισμένων H.320/H.323 αιθουσών βιντεοδιάσκεψης που διαθέτει σε Αθήνα και στην περιφέρεια (Θεσ/νίκη, Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, Κρήτη, Σάππες) και μέσω Διαδικτυακού περιβάλλοντος υποστήριξης εικονικών τάξεων (web-based videoconference), είτε μέσω πρόσβασης στο ανοιχτό λογισμικό για βιντεοδιάσκεψη που παρέχει το GUNET στα μέλη του, είτε με χρήση των υπηρεσιών Τηλεδιάσκεψης που προσφέρει το ΕΔΕΤ.
  • Η κεντρική αίθουσα Τηλεκπαίδευσης Αθηνών, η οποία διαθέτει πλήρη εξοπλισμό ITU H.320/H.323, είναι πιστοποιημένη και ενταγμένη στο Δίκτυο αιθουσών Τηλεκπαίδευσης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που υποστηρίζει το GUNET. Επιπλέον το κεντρικό σύστημα Τηλεκπαίδευσης μπορεί να συνδέεται στο ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Ερευνας & Τεχνολογίας) κάνοντας χρήση των υπηρεσιών Τηλεδιάσκεψης που αυτό υποστηρίζει.
  • Η Τηλεκπαίδευση μέσω Διαδικτύου μπορεί να υποστηρίξει εκπαίδευση από χώρο επιλογής των συμμετεχόντων, ενισχύει την κοινή χρήση εφαρμογών, διευκολύνει τη διαχείριση μιας τάξης και την αλληλεπίδραση των μελών της προσομοιώνοντας λειτουργίες που λαμβάνουν χώρα σε μία πραγματική αίθουσα. Η συγκεκριμένη προσέγγιση απαιτεί τη συμμετοχή στα μαθήματα καθηγητών και εκπαιδευόμενων με στοιχειώδεις δεξιότητες χρήσης Η/Υ, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και να επικοινωνούν μέσω υπολογιστή χρησιμοποιώντας video, ήχο και κείμενο .
Πιθανά σενάρια χρήσης των υποδομών σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης:
  -  Διεξαγωγή μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης από κοινού με άλλα ιδρύματα και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
  -  Παρακολούθηση διάλεξης που πραγματοποιείται σε απομακρυσμένο χώρο.
  -  Πραγματοποίηση διάλεξης, σεμιναρίου με την συμμετοχή ομάδας εκπαιδευόμενων από άλλο γεωγραφικό χώρο.
  -  Τηλεδιασκέψεις για επιστημονικούς ή διοικητικούς σκοπούς (πχ. Συνεδριάσεις Εκλεκτορικών)

αρχική


Οι υπηρεσίες σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης/Τηλεδιάσκεψης απευθύνονται στα μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού, και στο Διοικητικό Προσωπικό της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

 Αν θέλετε να προγραμματίσετε μια δράση Τηλεκπαίδευσης/Τηλεδιάσκεψης θα πρέπει να ενημερώσετε τον Υπεύθυνο Δράσεων Τηλεκπαίδευσης και να επικοινωνήσετε και με τον τεχνικό υπεύθυνο της αίθουσας Τηλεκπαίδευσης Αθηνών κ. Φίλιππο Πολλάτο, εκπαιδευτικό ΠΕ17.04, τηλ. 210 2896715 ή μέσω email στα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τουλάχιστον 2 εργάσιμες ημέρες νωρίτερα προκειμένου να δρομολογήσουμε τη διαθεσιμότητα και χρήση της αίθουσας.

Yπηρεσίες Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης παρέχονται μέσα από την πλατφόρμα διαχείρισης μαθημάτων OPEN eCLASS, η οποία υποστηρίζει την οργάνωση και διαχείριση μαθημάτων που παρέχονται μέσω Διαδικτύου.


Επιπλέον, η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά στην πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία και να υποστηρίξει διεργασίες που αφορούν την διαχείριση ενός μαθήματος και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών μιας τάξης, διευκολύνοντας

-  την παροχή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού
-  την ανάρτηση Ανακοινώσεων και να την αυτόματη αποστολή τους στα μέλη της τάξης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
-  την ηλεκτρονική υποβολή εργασιών φοιτητών σε συγκεκριμένες προθεσμίες
-  την οργάνωση και διαχείριση περιοχών συζήτησης
-  την οργάνωση ομάδων εργασίας των φοιτητών
-  την οργάνωση και διαχείριση σύγχρονης συνομιλίας (chat) και wiki
-  την παροχή πληροφόρησης σχετικά με το μάθημα και τη δημιουργία αντζέντας
-  την παροχή χρήσιμων συνδέσμων
-  την κατασκευή ασκήσεων αξιολόγησης, αυτόματης ή μη διόρθωσης 
 
αρχική                                                                                                                    Για είσοδο στην υπηρεσία πατήστε εδώ.

 

Δεκέμβριος 2011

Τηλεκπαίδευση με θέμα "Πρώτες Βοήθειες" με τη συμμετοχή σπουδαστών του ΕΠΠΑΙΚ ΑΣΠΑΙΤΕ της Αθήνας και των Παραρτημάτων Πάτρας και  Ιωαννίνων.
Η Τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του κου Θεόδωρου Καπάδοχου, Καθηγητή Εφαρμογών, Τμήμα Νοσηλευτικής Α', ΤΕΙ Αθήνας και της κας Παρασκευής Πονηρού, Νοσηλεύτριας Msc, Νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός".
   

Παρασκευή 30/4/2010
Μάθημα με θέμα "Πρώτες Βοήθειες : Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση" με τη συμμετοχή σπουδαστών ΑΣΠΑΙΤΕ και μαθητών/εκπαιδευτικών του τομέα Υγείας & Προνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου.
Το μάθημα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τηλεκπαίδευσης της ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να συμμετέχουν μέσω Τηλεδιάσκεψης και μαθητές του τομέα Υγείας & Πρόνοιας από το 1ο ΣΕΚ/1ο ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου με την υποστήριξη της καθηγήτριας κ. Παρασκευής Πονηρού , εκπαιδευτικό Νοσηλευτρια ΠΕ 14.06.
Στην αίθουσα Τηλεκπαίδευσης της ΑΣΠΑΙΤΕ παραβρέθηκε ο κ. Θεόδωρος Καπάδοχος , Νοσηλευτής και Αναπληρωτής Προιστάμενος Γραφείου Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ωνασείου Κ.Κ. και 30 περίπου σπουδαστές από τα προπτυχιακά τμήματα Εκαπιδευτικών Ηλεκτρολογίας , Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής , Εκπαιδευτικών Εργων Υποδομής , Εκπαιδευτικών Δομικών Εργων της ΑΣΠΑΙΤΕ και μέλη του Εκπαιδευτικού & Διοικητικού προσωπικού της Σχολής.
Η επιμόρφωση περιελάμβανε θεωρητικό μέρος , πρακτική άσκηση βασισμένη σε σενάρια με πραγματικό πρόπλασμα ανθρώπινου σώματος και συζήτηση για σχετικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και φοιτητές στο χώρο των σπουδών τους και στην καθημερινή τους ζωή.
Οι φοιτητές της Σχολής μας ωφελήθηκαν από την άμεση αλληλεπίδραση με ειδικούς στο συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά και μαθητές/εκπαιδευτικούς στο χώρο της Τεχνικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώς μελλοντικό επαγγελματικό τους χώρο.Επιπρόσθετα εξοικειώθηκαν με σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές που βασίζονται στις νέες τεχνολογίες.

                      

 

                                                                                                                                                                     

                                                                       Διαθέσιμα videos

        
 
Πέμπτη 21/1/2010
Μάθημα με θέμα ‘Συμβουλευτική υποστήριξη για τη διαχείριση κρίσεων –Παρέμβαση από τον εκπαιδευτικό’ με τη συμμετοχή σπουδαστών Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας Πέμπτη 21/1/09 : μάθημα με θέμα ‘Συμβουλευτική υποστήριξη για τη διαχείριση κρίσεων-Παρέμβαση από τον εκπαιδευτικό’ με τη συμμετοχή σπουδαστών Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας.Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. με τους εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας μας την Πέμπτη 21/1/09 πραγματοποιήθηκε μάθημα μέσω Τηλεκπαίδευσης με θέμα ‘Συμβουλευτική υποστήριξη για τη διαχείριση κρίσεων-Παρέμβαση από τον εκπαιδευτικό’ η οποία εμπίπτει στο μάθημα ‘Συμβουλευτική Ψυχολογία-Επαγγελματικός Προσανατολισμός’ με εισηγήτρια την κ. Κ.Κουνενού, Επικ. Καθηγήτρια Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων, ΑΣΠΑΙΤΕ.
Στο μάθημα συμμετείχαν 50 περίπου σπουδαστές από τα προπτυχιακά τμήματα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολογίας, Εκπαιδευτικών Πολιτικών Δομικών, Έργων Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής, Εκπαιδευτικών Έργων Πολιτικών Υποδομής της ΑΣΠΑΙΤΕ και εκπαιδευτικοί ΕΠΑΛ του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας από χώρο του 1ου ΣΕΚ Αγ.Δημητρίου. Μέσα από αυτή τη δράση οι σπουδαστές της Σχολής μας ωφελήθηκαν από την άμεση αλληλεπίδραση με τους εκπαιδευτικούς, καθώς είχαν τη δυνατότητα σύνδεσης της θεωρίας με την πράξη και την εμπειρία, αλλά και εξοικείωσης με σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές που βασίζονται στις νέες τεχνολογίες.

                            

                                                            

                                                    Διαθέσιμα videos

 
 
 

Συνδιδασκαλίες/επιμορφώσεις μέσω αιθουσών Τηλεκπαίδευσης :

Τρίτη 4/4/2010: 
Συνδιδασκαλία μεταξύ ΠΕΣΥΠ Αθηνών και Θεσ/νίκης με θέμα : 'Εξάρτηση από τις ουσίες' 

Πέμπτη 4/3/2010:
Τηλεδιάσκεψη Πάτρα-Ηράκλειο-Αθήνα για τις Πρακτικές Ασκήσεις Διδασκαλίας

Τρίτη 2/3/2010:
Τηλεδιάσκεψη για την οργάνωση των Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας στο παράρτημα Σαπών

Τρίτη 23/2/2010:
Συνδιδασκαλία μεταξύ ΠΕΣΥΠ Θεσ/νίκης και Αθηνών με θέμα : ‘Διαταραχές πρόσληψης τροφής : Μελέτη περίπτωσης’
Τρίτη 12/1/2010:
Συνδιδασκαλία ΕΠΠΑΙΚ Κρήτης και Αθηνών με θέμα : ‘Παραδοσιακές & Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές’

Τρίτη 12/5/09: Συνδιδασκαλία ΕΠΠΑΙΚ Αθηνών και Ιωαννίνων με θέμα : “Συμβουλευτική οικογένειας και ο ρόλος του εκπαιδευτικού"

 Συνδιδασκαλίες/επιμορφώσεις μέσω Διαδικτύου :

Δευτέρα 3/4/2010:
Μάθημα με θέμα ‘Ιστολόγια στην εκπαίδευση’ σε τμήμα του ΕΠΠΑΙΚ Αθηνών με συνεργασία διδασκόντων Ιωαννίνων-Αθηνών

Τετάρτη 28/4/2010:
Μάθημα με θέμα ‘Εκπαιδευτική ρομποτική’ σε τμήμα του ΕΠΠΑΙΚ Αθηνών με συνεργασία διδασκόντων Πατρών-Αθηνών

Πέμπτη 29/4/2010:
μάθημα με θέμα ‘Ιστοεξερευνήσεις’ μέσω Διαδικτύου' σε τμήμα του ΕΠΠΑΙΚ Ιωαννίνων με συνεργασία διδασκόντων Αθηνών-Ιωαννίνων

Τρίτη 4/4/2010
μάθημα με θέμα ‘Ανάπτυξη διαδραστικών πολυμεσικών μικρόκοσμων’ σε τμήμα του ΕΠΠΑΙΚ Πατρών με συνεργασία διδασκόντων Αθηνών-Πατρών

Τρίτη 23/2/2010:
μάθημα με θέμα ‘Εννοιολογική χαρτογράφηση: Αρχές και Εργαλεία’ σε τμήμα του ΕΠΠΑΙΚ Θεσ/νίκης με συνεργασία διδασκόντων Αθηνών-Θεσ/νίκης

Τετάρτη 03-02-2010:
Εξ αποστάσεως διδασκαλία στο ΜΠΣ ‘Διδακτική μαθημάτων ειδικότητας με Νέες Τεχνολογίες’ με θέμα ‘Διαδικτυακή Εκπαίδευση από Απόσταση’ 

Τρίτη 12/5/09:
Συνδιδασκαλία ΕΠΠΑΙΚ Αθηνών και Πατρών με θέμα «Καινοτόμες τεχνολογίες στο χώρο της εκπαίδευσης: Εκπαιδευτική ρομποτική» μέσω Διαδικτύου 
 
 
Συνεργασίες Με Εκπ/κους Φορείς
συνδιδασκαλίες/επιμορφώσεις
μέσω Τηλεκπαίδευσης
 

   

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

logo modip student web    class web    

    

epitropi katagrafis  asfalia stin ergasia  

Στοιχεια Επικοινωνιας

ΑΣΠΑΙΤΕ, Ηράκλειο Αττικής 141 21, Τηλ.: 210-2896700, email:info@aspete.gr

Λειτουργεί καλύτερα με I.E. 8.0 και ανω, Firefox, Opera, Safari & Google Chrome . Υποστήριξη ΚΕ.Λ.Δ.ΔΙ
DS label logo diavgia logo horizontal(300x105)x96dpi hover
Κύλιση στην Αρχή